Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • | Recepty |
  • Co k obědu 🍽️
  • Velikonoční recepty 🐣
Menu

Štítek: Co k obědu

Co mám uvařit? Nápady na recepty, které jsou ideální na nedělní oběd a z většiny vám ani nezaberou moc času.

segedín

Segedínský guláš

Zveřejněno v 2.2.20161.3.2020 od teedacz

Už jsem asi velká holka, protože jak jednou umíte tuhle věc, můžete už cokoli. Segedín je základ. Učila jsem se ho sama a měla jsem strach, že to bude moc kyselý, málo křehký, málo smetanový, a víte co? Byla to pohodička. Troufám si říct, že tohle je začátečnickej recept u kterýho se nenadřete a i…

Číst více
Květáková polévka

Květáková polévka

Zveřejněno v 6.7.20151.3.2020 od teedacz

Je obyčejná. Levná. Trochu nepovšimnutá. A podceňovaná. To je ale vážně škoda. Venku panuje nedýchatelný horký vzduch. Není to úplně obědové počasí. Člověk nemá chuť k jídlu. Jím teď všechno na studeno. Těstoviny, když vychladnou. Ovoce, akorát vyndané z lednice. Jenže něco teplého do bříška prostě potřeba sem tam je. Takže! – Polévka! Lehká, zasytí,…

Číst více
jednoduchá a skvělá česnečka

Česnečka

Zveřejněno v 19.9.201414.3.2021 od teedacz

Když jsem byla nemocná, uvařila jsem si jí celý hrnec a baštila jí stále dokola. Česnek je zázrak. Trochu jsem tady obšlehla z pár stránek, cože to česnek vlastně má (vitamíny A, B, C, vápník, selen, jód) a cože to vlastně umí (podporuje látkovou výměnu, hojení ran, sexuální výkonnost, snižuje cholesterol, stres, krevní tlak a…

Číst více
Dýňová polévka se zázvorem

Dýňová polévka

Zveřejněno v 28.8.201414.3.2021 od teedacz

Ještě včera jsem si říkala, že za oknem jakoby se už dostavil podzim. Září skutečně klepe na dveře a plískanice pomalu začínají studit za krkem. V obchodech už se zase objevují krásné těžké dýně. A ty jsou na uplakané vlezlé počasí úplně nejlepší. Hřejivá a hustá polévka se špetkou chilli vás zahřeje až do morku…

Číst více
šťouchané brambory s cibulkou

Karbanátky a nej (!) šťouchané brambory

Zveřejněno v 29.6.20141.3.2020 od teedacz

Deštivé ťukání, vrtkavá lednice a ti pánové, co pracují v tramvajovém kolejišti do úmoru za každého počasí a dokonce i v neděli. Celá tahle kakofonie se mísí s pocitem toho, že mám práci a měla bych něco dělat. Místo toho uvažuji o vlivu nelibozvučnosti okolního studeného světa na mé chutě. Zkrátka a dobře, chce to…

Číst více

Ředkvičková polévka

Zveřejněno v 9.4.201414.3.2021 od teedacz

Já vím, zní to prostě šíleně. Ředkvičková! Mám jí z Apetitu, a když jsem to viděla poprvé, myslela jsem, že si někdo vážně dělá legraci. Jenže pak jsem si přečetla, co je do receptu potřeba a přišlo mi to tak strašně jednoduchý, že jsem se do toho dala hned. Tak vám jí tedy posílám. Je…

Číst více
zapečený lilek

Zapečený lilek se smetanou a mletým masem

Zveřejněno v 7.4.20141.3.2020 od teedacz

Během večerních toulek Prahou, jsme s chutí na vínko zabloudili na malé náměstíčko v místě křižujících se Americké a Záhřebské ulice. Název kavárny/baru zněl sympaticky, a tak jsme dveře pod neonovým nápisem „Pink Floyd“ otevřeli. Protože jsme ale mlsný tlamky, nezůstalo jen u vína. Co nevidět nám donesli zapečený lilek a byla to tak neskutečně…

Číst více
boloňská omáčka - recept

Boloňská omáčka podle Florentýny Z.

Zveřejněno v 27.3.201410.6.2023 od teedacz

Špagety bych mohla baštit třikrát denně. Jako dítě jsem milovala červenou omáčku. Dneska už nemusím „tu sladkou“, ale mám radši tu rajčatovější s navinulou typickou chutí. O Florentýně Zatloukalové jsem se poprvé dozvěděla z březnového Apetitu v roce 2013. Bylo tam něco jako souboj tří kuchařů o nejlepší Boloňskou. Florentýny recept se mi líbil. Byl,…

Číst více

Králík na smetaně

Zveřejněno v 8.3.201418.4.2021 od teedacz

Moje sestřenice mi líčila, jak jí uchvátil ten koláč, na který jsem jí dala recept. Kromě toho, že ho slupla skoro celý na posezení, mi důvěrně sdělila, že při přípravě udělala jednu základní začátečnickou chybu. První co mě napadlo, když jsem jí napovídala v konverzaci, bylo: „Takže sis snědla suroviny, než si stihla něco začít?“…

Číst více

Králík na hořčici a smetaně

Zveřejněno v 3.12.20131.5.2021 od teedacz

Králík na smetaně se u nás dělává nejčastěji podle kuchařky, kterou babička darovala svým dcerám někdy po vdavkách. Nemusím tedy asi ani zmiňovat, jak prastarý recept to je a kolikrát jsme ho mlsnými jazýčky všichni prověřili. Den předem se nakládá se zeleninou, která mi připomíná svíčkovou, a pak tu smetanovou dobrotu dlabeme s knedlíkem. Jenže….

Číst více

Špagety se smetanovou omáčkou

Zveřejněno v 11.10.20135.9.2021 od teedacz

Na začátek je potřeba říci, že já miluji smetanu. Klasickou smetanu ke šlehání v krabičce. Ne ty legrační věci „na vaření“ nebo jen hodně tekuté sotva procentní. Mám ráda, když má smetana hustou tučnou sedlinu, kterou můžu lžičkou vydlabávat z krabičky a cumlat jako dobrotu. A o tom vlastně tahle omáčka je. O smetaně a…

Číst více

Hráškové rizoto po studentsku

Zveřejněno v 4.9.201328.1.2021 od teedacz

Poslední dobou (týden) chodím domů pozdě, zmožená a hladová. Můj život nabral obrátky a vydal se úplně jiným směrem, než měl původně jít. Pouštím se do něčeho nového, neznámého a není to žádná vyložená odvaha. Podle mě je to prostě jen nejlepší způsob, jak řešit neúspěch. Vrhnout se po hlavě někam dál a těžit z…

Číst více

Tuňákový salát

Zveřejněno v 8.2.20131.1.2021 od teedacz

Hladový studentský salát. Studentský, protože je to moje jednoduché kolejní jídlo. Hladový, protože jak ho ochutnáte, budete mít pořád hlad. A ten hlad nezmizí dokud nesežerete na posezení celou velikánskou mísu tohohle.     Co je potřeba:   – těstoviny (nejlepší jsou mašličky nebo krátké trubky, ale v nouzi poznáš kolínka.. hm nebo chleba :D)…

Číst více

Těstoviny s omáčkou z krémového sýra s hráškem a citronem

Zveřejněno v 1.2.20134.12.2021 od teedacz

Špagety jíme stále stejně. Vždycky v červeném kabátku. Tohle je mnohem jemnější, neobvyklejší a vymyšlené speciálně pro tvarohové nátury :). Co je potřeba: 300 g špaget 200 g mraženého hrášku 2 lžíce olivového oleje 1 jemně nakrájená cibule 200 g tvarohové/bylinkového sýr kůra z citronu cca 6 lžic parmezánu petržel, pažitka, sůl, pepř Jak na…

Číst více

Placaté brambory

Zveřejněno v 1.2.201323.1.2023 od teedacz

Není na světě větší slasti, než když se vám tyhle plátky brambor spolu se smetanou rozpustí v puse. Zamlaskáte, znovu se oženete lžící a rovnou z hrnce splníte svá nejtajnější chuťová přání. Každý na to má jiný recept. A každý ví, že ten jeho, je ten nejlepší! 🙂 Co je potřeba: velká mísa brambor oškrábaných…

Číst více
  • Previous
  • 1
  • 2

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory Buchty na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody Jedlé dárky kakao kokos koláč kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev Nepečené cukroví omáčky papriky polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr Sladké pečení snídaně sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce Vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2025 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme