Nikdy se u nás tahle luxusní věc nedělala, ale jezdila jsem v létě a na víkendy k tetě do Lhoty a jestli měla něco výborný, tak právě tyhle řezy. Dělala jich celý plech a na vrch dávala čokoládovou polevu, která opravdu ztuhla a při krájení se lámala. Ty čokoládové střepy, které se daly ulomit a…
Štítek: Buchty na plech
Buchta z čokolády Margot bez vážení
Je to jedna z nejčastějších buchet na plech, který mamka dělala, když jsem byla malá. Vždycky jsem chtěla pomáhat, a tak mi dala míchat polevu a já jí vždycky ulízla, protože vypadala tak lákavě, voněla a potom jsem krčila pusu, že je to hořký. Dohromady s tou buchtou je ale perfektní. 🙂 Tenhle recept, který jsem…
Meruňkový koláč
Je velmi těžké najít ten pravý recept na jemný koláč. Mám na mysli takovou tu typicky českou buchtu s ovocem, bublaninu, která ale nebude mít to hrubé buchtové těsto, ale jemné a nadýchané. Najít recept mi trvalo docela dlouho. Několik jich bylo moc dobrých a já je občas upeču znovu, ale i tak jsem hledala ještě…
Citronový koláč
Nejdřív jsem ho upekla. Vychladl. Pak jsem ho pocukrovala. A nakonec se do něj zakousla a byla strašně zklamaná. Vůbec to nebylo takové, jaké jsem si to představovala. A tak jsem fotky hodila do koše a říkala si, že o tomhle koláči psát nebudu. Jenže jsem druhý den přijela pozdě z práce a nevěděla, co…
Podzimní mandlový blumový koláč
Ono tak vlastně vůbec být nemělo. Původně to měly být tartaletky. Ale než já bych ty formičky sehnala, tak by byl podzim fuč. A s podzimem i tenhle koláč nasáklý hustou blumovou vypečenou šťávou, křupavý po mandlích a jemný po másle, a že tam toho všeho je… Recept mám z Apetitu 9/2014 a původně byl…
Švestkový koláč s křupavými mandlemi
Pojďme si udělat malé putování za švestkovou vůní, v jehož cíli na nás bude čekat šťavnatý podzimní koláč plný křupavých mandliček. Hmm.. a pak že nemáte rádi podzim. 🙂 Co je potřeba na těsto: – zakysaná smetana – 2 vejce – 50 g rozpuštěného másla – 80 g cukru – vanilkový cukr – 180 g…
Perník
Klasika. Nemůže doma jednou za čas chybět. Jakmile má někdo mlsnou, tak to naházíte do misky a za chvilku je to upečený. A pak si jen lebedíte spolu se sklenicí mléka. Co je ale zajímavé, neznám snad nikoho, kdo by ho dělal stejně. Zřejmě máme každý doma ten svůj vlastní nejlepší recept. 🙂 Co je…
Rebarborový skořicový koláč
Rheum rhabarbarum je skutečně zvláštní ingredience. Nejen, že se dá konzumovat pouze řapík, a to ještě jen tepelně ošetřený, ale listy dokonce obsahují jedovaté látky, v první řadě kyselinu šťavelovou. Jo. Člověk si říká, proč by proboha tohle někdo někdy jedl. A hele. Jedl. A jak rád. 🙂 Co je potřeba: 300 g rebarbory 100…