Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Recepty
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • 🍽 Co k obědu
  • 🍰 Dorty
Menu

Rebarborový skořicový koláč

Zveřejněno v 25.5.20134.12.2021 od teedacz
Rheum rhabarbarum je skutečně zvláštní ingredience. Nejen, že se dá konzumovat pouze řapík, a to ještě jen tepelně ošetřený, ale listy dokonce obsahují jedovaté látky, v první řadě kyselinu šťavelovou. Jo. Člověk si říká, proč by proboha tohle někdo někdy jedl. A hele. Jedl. A jak rád. 🙂

Co je potřeba:
300 g rebarbory
100 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
100 g cukru krupice
vanilkový cukr
kypřící prášek do pečiva
50 g rozpuštěného másla
100 ml mléka
1 vejce
skořice
Drobenka:

70 g hrubé mouky
50 g másla
50 g cukru
Jak to umíchat:

Smícháme všechny suché přísady (kromě skořice), pak přidáme ostatní a vymícháme hladké těsto. Do vymazané a vysypané formy těsto vlijeme (požívám kulatou asi 25 cm). Poklademe oloupanou rebarborou nakrájenou na malé kostičky. Celý kolč zlehka poprášíme skořicí. Z mouky, změklého másla a cukru prsty uhněteme drobenku a koláč posypeme. Peču na 200˚C kolem 45 minut.
Je to ňamka. 🙂

8 komentářů u „Rebarborový skořicový koláč“

  1. tardis-blue napsal:
    25.5.2013 (23:22)

    Snažím si vzpomenout, s čím jsem rebarborový koláč pekla loni… Asi to byla jablka a jahody, ale ruku do trouby bych za to nedala… Až ji sestra zase letos donese, určitě zkusím tvůj recept :)) Jinak máš krásnou formu, kam se hrabe moje teflonová, ta tvoje má styl 😉 🙂

    Odpovědět
  2. Amelie napsal:
    26.5.2013 (2:08)

    Ještě jsem ho nedělala, ale už mi o něm říkali dva lidé…

    Odpovědět
  3. Magdaléna napsal:
    26.5.2013 (11:16)

    Jak víš, že se zrovna na rebarboru chystám? 🙂

    Odpovědět
  4. Teeda napsal:
    26.5.2013 (11:27)

    [1]: Také jsem měla k ruce připravená jablíčka, kdyby mi rebarborka nevyzbyla (měla jsem jen jeden stvol), ale nakonec jí na tu formu bylo až až 🙂

    Odpovědět
  5. eazi napsal:
    26.5.2013 (17:56)

    Zrovna teď jsem kus snědla. Babička ji peče už léta. 🙂

    Odpovědět
  6. alouette napsal:
    26.5.2013 (18:52)

    miluji rebarboru, rebarborové koláče, rebarborové kompoty a prostě na všechny způsoby co jen jde 😀

    Odpovědět
  7. Ježurka napsal:
    28.5.2013 (17:23)

    Už jsem koukala, že je na trhu, loni mi koláč moc chutnal, ale z kynutého těsta. Ten tvůj by mi chutnal taky. Zajdu.

    Odpovědět
  8. Teeda napsal:
    28.5.2013 (22:30)

    [5]: děkuji.. recepty s tvarohem jsem viděla taky, ale nějak se mi to v myšlenkách k rebarborce nehodilo 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory buchta na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody jedlé dárky kakao kokos koláč kuře kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev omáčky papriky pistácie polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr sladké pečení sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2023 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme