Moc mi nejede biskupský beránek, který se často peče a kupuje. Nemám ráda, když je beránek tvrdý a lámavý, nesedí mi v něm kandované ovoce. Mým favoritem je jemný piškotový beránek, který je lehoučký a můžete ho sníst k snídani půlku a ani nebudete vědět jak. Toho mám nejraději a peču ho tak už překvapivě…
Štítek: Velikonoce
Mazanec
Aby byl opravdu nadýchaný, těsto se musí hnětat dlouho a nesmíte ho přepéct. Nějak se mi léta dělo, že kynul nějak moc, tlačil se do všech stran, hodně a nehezky praskal a trouba mu byla malá… Ale je to všechno o času. Prostě ho nechte kynout dlouho a několikrát, myslete na to, jak těsto pracuje…
Velikonoční jidášky
Bylo to právě na Zelený čtvrtek. Ve čtvrtek před Velikonocemi zradil Jidáš Iškariotský Ježíše, a pak se oběsil. A v tento den by se také jidášky měly péct a na Velký pátek jíst. Sladké, kynuté, s medem, symbolicky ve tvaru provazu. V mých představách to bývalo zbožné tajemné jídlo. Až minulý rok jsem narazila na…