Aby byl opravdu nadýchaný, těsto se musí hnětat dlouho a nesmíte ho přepéct. Nějak se mi léta dělo, že kynul nějak moc, tlačil se do všech stran, hodně a nehezky praskal a trouba mu byla malá… Ale je to všechno o času. Prostě ho nechte kynout dlouho a několikrát, myslete na to, jak těsto pracuje…
Štítek: kynuté těsto
Kynuté lívance
Pomalu začíná léto a já ráno co ráno snídám na balkoně. Popíjím kafe a dívám se do zahrad. Balkon má tu výhodu, že přede mnou není automaticky počítač a já se hned nezavrtám na internet. Místo toho se dívám, poslouchám ráno a vychutnávám. Mažu si topinky pestem, vařím krupicovou kaši nebo rozklepávám vejce na křupavou…
Velikonoční jidášky
Bylo to právě na Zelený čtvrtek. Ve čtvrtek před Velikonocemi zradil Jidáš Iškariotský Ježíše, a pak se oběsil. A v tento den by se také jidášky měly péct a na Velký pátek jíst. Sladké, kynuté, s medem, symbolicky ve tvaru provazu. V mých představách to bývalo zbožné tajemné jídlo. Až minulý rok jsem narazila na…
Nejlepší domácí housky
Test těsta na housky a rohlíky a vítězný recept: 4 verze housek + 1 den pečení + 1 den snídání = vítězný recept – aneb ty nejlepší si upečte taky 🙂 (Pro recept sjeď rovnou trochu níže :)…. ) Měla jsem velký plán. Sepsat to všechno velmi pečlivě a udělat detailní analýzu s porovnáním fotek….