Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Recepty
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • 🍽 Co k obědu
  • 🍰 Dorty
Menu

Švestkový koláč s křupavými mandlemi

Zveřejněno v 2.10.20134.12.2021 od teedacz
Pojďme si udělat malé putování za švestkovou vůní, v jehož cíli na nás bude čekat šťavnatý podzimní koláč plný křupavých mandliček. Hmm.. a pak že nemáte rádi podzim. 🙂

Co je potřeba na těsto:
– zakysaná smetana
– 2 vejce
– 50 g rozpuštěného másla
– 80 g cukru
– vanilkový cukr
– 180 g polohrubé mouky
– kypřící prášek do pečiva
– švestky
Jak to umíchat, aby to bylo dobré:
Smícháme všechny mokré suroviny, a pak přisypeme ty suché. Důkladně promícháme a rozetřeme na plech s pečícím papírem.
Celý povrch poklademe umytými vypeckovanými švestkami.
Co je potřeba na drobenku:
– 80 g polohrubé mouky
– 50 g moučkového cukru
– 50 g másla
– plátky mandlí
Co dál:
Drobenku uhněteme prsty a pak na celý koláč rozdrobíme.
Než šoupneme do vyhřáté trouby, tak ještě posypeme plátky mandliček.
Pečeme na 180 – 200◦C, asi 30 – 40 minut.
Přeji tu nejšvestkovatější chuť ze všech podzimních nejšvestkovatějších chutí. 🙂

8 komentářů u „Švestkový koláč s křupavými mandlemi“

  1. monie-world napsal:
    2.10.2013 (15:38)

    To může být dobré, uplně jsem na něco dostala chut:D:)

    Odpovědět
  2. Kariol napsal:
    2.10.2013 (16:04)

    Vypadá úžasně! 🙂 Že bych z mrazáku vyndala zbylé letošní slívy a pustila se do toho? 😀

    Odpovědět
  3. Mavis E. Strix napsal:
    2.10.2013 (17:10)

    Ách, teraz sa mi tak zbiehajú slinky! 🙂

    Odpovědět
  4. PaPája napsal:
    2.10.2013 (18:02)

    My už švestkovou sezónu máme za sebou, ale taky jsme doma pekli jako o závod :D. Nejvíc kynutý, ten je nejlepší za tepla♥. Ale není ani nad drobenkový. Ty mandle v tom musí být luxusní :))).

    Odpovědět
  5. Čerf napsal:
    2.10.2013 (18:54)

    Tohle mi nedělej, sliním jak pavlovovský pes! A co s tím, ve vlaku?! 🙂

    Odpovědět
  6. Magdaléna napsal:
    2.10.2013 (19:01)

    🙂 My děláváme rozpeky – švestky s mákem. Moc je nemusím. Švestky já ráda syrové a to ještě jen tak symbolicky :). Pro mě podzim znamená jablka.

    Odpovědět
  7. Teeda napsal:
    2.10.2013 (22:00)

    [2]: Na mlsné chutě není lepší recept, než je uspojojit. 🙂

    Odpovědět
  8. Veri napsal:
    3.10.2013 (10:20)

    No to vypadá přímo lákavě. Švestkové koláče či táče zbožňuji a celkově švestky také.

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory buchta na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody jedlé dárky kakao kokos koláč kuře kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev omáčky papriky pistácie polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr sladké pečení sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2023 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme