Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Recepty
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • 🍽 Co k obědu
  • 🍰 Dorty
Menu

Ředkvičková polévka

Zveřejněno v 9.4.201414.3.2021 od teedacz

Já vím, zní to prostě šíleně. Ředkvičková! Mám jí z Apetitu, a když jsem to viděla poprvé, myslela jsem, že si někdo vážně dělá legraci. Jenže pak jsem si přečetla, co je do receptu potřeba a přišlo mi to tak strašně jednoduchý, že jsem se do toho dala hned.

Tak vám jí tedy posílám. Je skvělá! Chutná jako… já nevím. Připomíná mi něco mezi bramboračkou a brokolicovou. Takový hebký smetanový zeleninový krém. Hmm. Jako pohlazení. Jarní pohlazení. 🙂

Co je potřeba:

  • 2 svazky ředkviček s hezkými listy
  • cibule
  • 2 lžíce másla
  • zeleninový vývar – 800 ml
  • smetana
  • 2 – 3 brambory
  • sůl, pepř

Jak to umíchat, aby to bylo dobré:

Cibulku pokrájím na drobno, hodím do hrnce a po chvíli přihodím i na drobno nakrájené ředkvičky. Nemusí to být na krásu, stejně se vše bude později mixovat. Nechám na másle restovat do měkka a přidám ředkvičkové listy. Ty po chvilce zavadnou a můžu vhodit i pokrájené brambory a vše zalít vývarem nebo, jako v mém případě, horkou vodou, do které jsem vložila zeleninovou kostku. Všechno to nechám klidně bublat.

Když už je vše uvařené do měkka, tak si směs přeliju do mixéru a do hrnce už vracím úplně hladkou polévku. Do bublajícího krému přidám smetanu, hlídám, aby se nepřichytila, a u toho už jen důkladně dochucuji solí a pepřem.

Baštím s kouskem čerstvé ředkvičky a trochou čerstvé bylinkové zeleně. 🙂

P.S. Vydrbte ty ředkvičky i listí pořádně, ať nekřoupete. .)

 

Může se hodit: Jak si udělat základ – pomalu tažený hovězí vývar >>>

Summary
recipe image
Recipe Name
Ředkvičková polévka - recept na lehkou a zdravou večeři
Author Name
Teeda
Published On
2014-04-09
Preparation Time
20M
Cook Time
20M
Total Time
40M

12 komentářů u „Ředkvičková polévka“

  1. Severka napsal:
    9.4.2014 (23:24)

    Mě se z toho nejvíc líbí ta miska! Kdes ji sehnala? 🙂

    Odpovědět
  2. Teeda napsal:
    10.4.2014 (0:17)

    [1]: Vlastním celou sadu těhle kousků. Je to nádobí Dity Pecháčkové. S touhle "měrkou" je malá musli miska, a pak velká hnětací mísa. Já mám vzor "len". 🙂

    Odpovědět
  3. Čerf napsal:
    10.4.2014 (7:14)

    Zajímavý nápad. Ale bojím se, že dřív, než bych se dokopal ke kuchtění, bych ředkvičky slupnul syrové :-).

    Odpovědět
  4. Ježurka napsal:
    10.4.2014 (13:23)

    Proti gustu – žádný… jak se to říká, já jednak vůbec nejsem polévkový tip, a pak mám nejraději takové ty osvědčené, ale už vůbec ne smetanové nebo krémové! Ale když někomu chutná, nic proti tomu! Přeji dobrou chuť!

    Odpovědět
  5. stuprum napsal:
    10.4.2014 (14:15)

    Chutná skvěle, jen tak dál.

    Odpovědět
  6. Magdaléna napsal:
    10.4.2014 (15:28)

    V kuchařce od tebe mám řeřichovou, což mi zní možná ještě šíleněji 🙂

    Odpovědět
  7. Teeda napsal:
    11.4.2014 (23:48)

    [6]: Řeřichoá zní taky šíleně. Ale jak jsou tady rozmixovaný ty 3 brambory, tak jsou hodně cítit na jazyku. Byla vážně dobrá. Jen mi tedy přišlo, že z ředkviček mi tam moc chutí nezbylo. 🙂

    Odpovědět
  8. eazi napsal:
    23.4.2014 (17:30)

    Miska "nejvíc" je prostě nejvíc nejlepší! 🙂

    Odpovědět
  9. Vendy napsal:
    27.4.2014 (17:47)

    Krémové polévky moc nemusím, ale tahle vypadá náramně, možná to dělá to smetanové mramorování. Ředkvičková? Nikdy jsem nejedla. A postup není zas tak složitý, asi tento týden zakoupím svazek ředkviček. A jednu kysanou smetanu. 🙂

    Odpovědět
  10. Strange napsal:
    29.4.2014 (21:33)

    To zní jako něco, co by se dalo intru zvládnout

    Odpovědět
  11. Teeda napsal:
    2.5.2014 (23:28)

    [8]: No jo.. tlapková miska! 🙂

    Odpovědět
  12. jan napsal:
    26.5.2021 (12:39)

    Nejsi polévkový a přesto si neodpustíš komentář. Připomíná mi to pána Kohna, který si šel půjčit pro syna sáně k panu Roubíčkovi a celou cestu si říkal: von mi je stejně nepůjčí, je lakomej, nemá mne Ráth a tak to říkal celou cestu. Když pak zazvonil u jeho dveří a když on otevřel vybafl na něj: “ víte co pana Roubíček můžete si ty sáně strčit do pr…e. Mjte se dobře.

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory buchta na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody jedlé dárky kakao kokos koláč kuře kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev omáčky papriky pistácie polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr sladké pečení sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2023 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme