Špagety jíme stále stejně. Vždycky v červeném kabátku. Tohle je mnohem jemnější, neobvyklejší a vymyšlené speciálně pro tvarohové nátury :).
Co je potřeba:
- 300 g špaget
- 200 g mraženého hrášku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 jemně nakrájená cibule
- 200 g tvarohové/bylinkového sýr
- kůra z citronu
- cca 6 lžic parmezánu
- petržel, pažitka, sůl, pepř
Jak na to:
Uvaříme špagety a na poslední tři minuty k nim ještě přihodíme hrášek.
Na pánvi osmahneme cibulku do měkka, vmícháme tvarohový sýr a přidáme trochu vody ze špaget. Přidáme citronovou kůru a 2/3 sýra. Rozmícháme důkladně v hladkou omáčku.
Špagety a hrášek smícháme s omáčkou, dosolíme a opepříme.
Před podáváním posypeme sýrem a zelenou bylinkou.
Mmm! 🙂 🍝