Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Recepty
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
Menu

Placaté brambory

Zveřejněno v 1.2.20131.3.2020 od teedacz
Není na světě větší slasti, než když se vám tyhle plátky brambor spolu se smetanou rozpustí v puse. Zamlaskáte, znovu se oženete lžící a rovnou z hrnce splníte svá nejtajnější chuťová přání. Každý na to má jiný recept. A každý ví, že ten jeho, je ten nejlepší! 🙂

Plachaté brambory - zapečené brambory s masem

Co je potřeba:

    • velká mísa brambor oškrábaných a pokrájených na tenké plátky
    • vepřové řízkové maso asi 5 – 10 plátků
    • mražený hrášek
    • mražená kukuřice
    • dvě sladké smetany ke šlehání (33%)
  • černý pepř, sůl, olej na smažení

Postup přípravy – jak to uvařit:

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka ho osmahneme na pánvi.
Do velkého pekáče (používám veliký oválný s poklicí) začneme klást plátky brambor. Každou vrstvu osolíme, ob jednu vrstvu opepříme.
Asi po 3 – 4 vrstvách brambor poklademe polovinou plátků osmahlého masa.
Po dalších dvou vrstvách brambor nasypeme hrášek a kukuřici podle chuti (u nás platí, že nikdy není dost) a osolíme.
Po dalších 2 – 3 vrstvách brambor doložíme ostatní plátky masa na které navrstvíme zbylé brambory.
Vyškrabaným omastkem z pánve pokapeme vršek brambor.
Dáme péci pod poklicí na 250°C.
Po hodině a čtvrt odklopíme poklici a zalijeme smetanou.
Odkryté necháme ještě čtvrt hodinku péci (čas závisí na velikosti pekáče) do zlatavo-hnědé barvy.
Pak už jen rozkošnicky dlabejte, horké i studené. Mňam!
placaté brambory - zapečené s masem a smetanou
Co dalšího zapékat?
Třeba šunkofleky! Nebo ratotouille, stejně dokonalé, jako ve filmu… .)

Šunkofleky alias flíčky


ratatouille recept podle filmu

Dobrou chuť, kuchaříčci. .)

Summary
recipe image
Recipe Name
Zapečené brambory s masem a smetanou - "Placaté brambory"
Published On
2013-02-01
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 komentáře u „Placaté brambory“

  1. Díky Terez napsal:
    27.3.2020 (16:08)

    Tak jsem si říkal, jestli jim někdo říká, stejně jako my.. A ono hele, google je zná! Super, měl jsem na ně fakt chuť a teď si je můžu udělat. No, jen čistě pro pořádek, u koho že jsem je to našel..? No u koho jinýho.. 😀 🙂 Dík Tédo, recept se fakt hodil. 🙂 Jirka

    Odpovědět
    1. teedacz napsal:
      27.3.2020 (17:14)

      Byl to úplně první text, který jsem kdysi vložila na blog. 😀 Placatý brambory jsou prostě základ. 😁 Chuť na ně fakt chápu. Dělala jsem je zrovna minulý týden. ☺️ ♥️

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Jsem i na sociálních sítích ⬇️

@Instagram    @Pinterest

@Facebook   @Twitter  @LinkedIn

Chcete mi napsat? 

✉️ schamte@email.cz

Štítky

banány brambory Co k obědu Co k večeři cuketa dort dýně jablka jahody kakao karamel kokos koláč kuře květák kynuté těsto listové těsto mascarpone maso meruňky mozzarela mrkev nápoje omáčky ovoce papriky pistácie polévky pomeranče rajčata rýže salát snídaně sníh svatba Tipy na čtení tuňák těstoviny Velikonoce vánoce vánoční cukroví zelenina Zenit čokoláda švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2021 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme
Go to mobile version