Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Recepty
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • 🍽 Co k obědu
  • 🍰 Dorty
Menu

Zapečený hermelín s rajčátky

Zveřejněno v 31.12.201331.12.2022 od teedacz

Všichni se dneska rozběhli slavit konec roku. Já se ale rozhodla vzít tentokrát oslavy trochu jinak. Odmítla jsem pozvání na bujaré veselí a nachystala jsem si osamocenou zábavu doma. Knihy, filmy, láhev vína a samo sebou něco na zub. Něco, u čeho se mi to víno dobře pije. Třeba tenhle zapečený hermelín s rajčátky. 🙂  

Co je potřeba:

  • hermelín
  • cherry rajčátka
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • bylinkové grilovací koření
  • tymián a rozmarýn  

Co s tím:

Na pečící papír položím hermelín a rajčátka a potřu je olivovým olejem. Osolím, opepřím a hermelín posypu grilovacím kořením a nasekanými bylinkami. Nejlepší je si na pekáčku vše smíchat s olejem a pak je v tom hezky obalit.

Nechám zapékat v troubě dokud není hermelín nafouklý. To už má vypečenou kůrku, je hotový. Rajčátka během pečení změknou a popraskají. Než se do sýra dám, poliju ho tím, co zůstalo na pečícím papíře – směs olivového oleje, bylinek a rajčatové šťávy.  

Normálně hermelíny nebaštím, ale když to zapečete s těmi správnými ingrediencemi, tak dokonce i já, nesýrová holka, jsem ochotná ho blaženě vychutnat. 🙂

P.S. Baštěte ho s rozpečenou bagetkou, horkou a křupavou. Můžete s ní nabírat tekutý sýr i vysát všechnu rajčatovou šťávu. 🙂

17 komentářů u „Zapečený hermelín s rajčátky“

  1. Denisse ~ napsal:
    31.12.2013 (16:42)

    to vypada dobre:)

    Odpovědět
  2. K. napsal:
    31.12.2013 (16:56)

    Taky občas zapékáme hermelín, a nebo rajčata naplněná tím – co je po ruce (sýr, žampiony, pórek). 🙂

    Odpovědět
  3. بيتر napsal:
    31.12.2013 (17:09)

    Hermelín jsem nikdy neměl rád, ta chuť mi prostě nesedla. A teď, když jsem se navíc nedávno rozhodl stát veganem tak je o důvod víc proč hermelín nejíst. Ale na fotce to vypadá fakt dobře, to musím uznat. 😉

    Odpovědět
  4. Magdaléna napsal:
    31.12.2013 (17:37)

    Tak ta druhá fotka se sýrovou lavinou mě přesvědčila. Dnes sice večeřet doma nebudu, ale při nejbližší příležitosti udělám 🙂

    Odpovědět
  5. Vendy napsal:
    31.12.2013 (18:01)

    Ty vážně děláš chutě. Hermelín mám ráda i v nezapečeném i zapečeném stavu, akorát že nemám rajčata ani ostatní ingredience. Ale neva, beru to jako skvělou inspiraci!

    Odpovědět
  6. Čerf napsal:
    31.12.2013 (22:46)

    Dobrá inspirace. Já taky nijak neslavím, jen jsem si zapálil krb a otevřel jsem si láhev dobrého vína. Hermelín mám rád v jakékoli podobě, jeden mám zrovna v lednici, tak třeba tvůj recept vyzkouším :-).

    Odpovědět
  7. Robin napsal:
    2.1.2014 (1:28)

    Mňamííí to vypadá naprosto dokonale. Doslova jsem teď dostala chuť dát si sýrek. Asi budu zítra experimentovat 🙂

    Odpovědět
  8. Mavis Alvira DeWoid napsal:
    4.1.2014 (13:11)

    Hmm, to vyzerá tak úžasne! A pritom to nie je ani príliš zložité, čo je na tom to najlepšie 🙂 Určite to niekedy skúsim 🙂

    Odpovědět
  9. eazi napsal:
    4.1.2014 (16:42)

    Aaaach to je zas podívaná! Kvůli týhle mňamce bych i klidně obětovala pořádnou flákotu masa na grilu! 🙂

    Odpovědět
  10. Ježurka napsal:
    5.1.2014 (18:04)

    Tak jednoduché a určitě dobré, to bych mohla někdy vyzkoušet. Díky za jednoduchý tip a určitě výborný!

    Odpovědět
  11. Sentencia napsal:
    5.1.2014 (18:23)

    bože jak já miluju opečený, nebo dokonce grilovaný, hermelín 🙂 jen máloco se téhle baště vyrovná a zítra jdu pro něj a udělám si ho 🙂

    Odpovědět
  12. signorina Lily napsal:
    9.1.2014 (20:28)

    ach, ta poslední fotka! nutně teď potřebuju někde sehnat hermelín! já tedy nedělám na pečícím papíře ale v alobalu a případně par trošku naříznout a "dogrilovat". A nejlepší je stejně na ohni a ne v troubě 🙂 Jako koření m inejvíc chutná to k tomu určené od Pepy na gril 🙂

    Odpovědět
  13. Barbora napsal:
    12.1.2014 (23:07)

    To vypadá naprosto dokonale!

    Odpovědět
  14. macatamamina napsal:
    13.1.2014 (21:00)

    Silvestra jsem trávila podobně, akorát jsem místo této mňamky zobala chlebíčky. Ale tohle vypadá fakt lákavě, zkusím to taky

    Odpovědět
  15. Em Zet napsal:
    15.1.2014 (16:20)

    Mňam :O :O

    Odpovědět
  16. Bev napsal:
    23.1.2014 (13:36)

    Hermelín mám strašně ráda i za studena a tohle vypadá delikátně. Díky za tip. 🙂

    Odpovědět
  17. Adele napsal:
    24.1.2014 (17:50)

    ježiši!!! tou fotkou si mi úplně připomněla, jak o prázdninách a přes léto taťka na chatě vždycky ugriluje hermelín nebo nějaký klobásky. to úplně zbožňuju, je to vynikající 😉 už aby ta zima skončila…. 😀 😀

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory buchta na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody jedlé dárky kakao kokos koláč kuře kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev omáčky papriky pistácie polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr sladké pečení sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2023 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme