Asi bych k tomu měla dodat pár zásadních informací. Valentýn mi nikdy nevoněl, říkala jsem si, že je to hloupacatej komerční svátek a nechci s ním nic mít. Jenže. Ukázalo se, že je to bezvadná záminka na kino, vaření véči, pečení, a vůbec.. je evidentní, že když máte s kým, tak je to fajn. Pro všechny, kdo tedy nejsou zapšklý vůči tomuhle dni, tu mám něco, co jsem si vymyslela nejen pro radost, i když tou to začíná i končí.
Všem kuchtičkám – na vědomost se dává, že čokoláda a jahody mají afrodiziakální účinky, jak je prokázáno. Mimo to, je to sexy kombinace. Tak hurá do toho! 🙂
Co je potřeba na korpus (dvě 12 cm formy):
- 40 g hladké mouky
- 10 g hrubé mouky
- 2 vejce
- 75 g cukru krupice
- 15 g kakaa
- 25 g oleje
Těsto připravíme stejně jako klasický sachr, jen v poloviční dávce. Postup umíchání zde :). Hotové těsto nalijeme do dortové formy asi 12 cm a pečeme na 180°C asi 35 minut, aby špejle zůstala čistá.
Pudingovo čokoládový krém:
- premium puding Hořká čokoláda (vyrábí Oetker, má 30 % kakaa)
- 250 – 300 ml mléka
- 150 ml smetany (33%)
- 90 g čokoládových čoček (pokud nemáte, tak více procentní čokoláda)
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce kakaa
- smetafix
Nejdříve si uvaříme puding s jednou lžící cukru z 250 – 300 ml mléka. Vznikne nám velmi hustá pevná hmota, kterou po vychladnutí projedeme tyčovým mixérem. Necháme si nad vodní lázní rozpustit čokoládu a zamícháme ji do pudingu. Vyšleháme smetanu se lžící cukru, dvěma lžícemi kakaa a smetafixem – vznikne kakaová šlehačka, kterou přidáme do pudingu s čokoládou. Důkladně promícháme.
Pokud by to na někoho bylo málo sladké, může si přidat. Vymýšlela jsem si to na své chutě, které se s hořkou pravou čokládou milují a malují a milují a malují… tralala..
Smetanovo tvarohový krém :
- 150 g měkkého tvarohu
- 150 ml smetany (33%)
- lžíce cukru
- lžička červeného gelového potravinářského barviva (používám Winton)
- smetafix
V misce si rozmícháme tvaroh spolu s barvivem a zatím si odložíme stranou. Ze smetany, lžíce cukru a smetafixu ušleháme pevnou šlehačku, kterou přimícháme k tvarohu a důkladně promícháme. Vznikne růžová hladká hmota.
Jahody:
Umyté jahody nakrájíme na plátky, z vnějších stran (aby neosychaly) vykrojíme vykrajovátkem na cukroví srdíčka. Plátky i srdíčka si připravíme stranou.
Co dál:
Oba malé korpusy nejdříve zarovnáme a seřízneme, pokud je to potřeba. Pak je prokrojíme a namažeme hustě první vrstvu – čokoládový krém. Poklademe plátky jahod a přidáme druhou vrstvu – růžový tvarohový krém. Přiklopíme druhou částí korpusu a zbytkem čokoládového krému potřeme celé dortíky a uhladíme do hladka a do správného tvaru. Dáme do lednice trochu zachladit.
Poslední úpravy:
- 200 g čokoládových čoček (nebo čokoláda / poleva)
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a polijeme dortík. Kartou uhladíme a navrch naštelujeme vykrojená jahodová srdíčka.
Mmm! Chlap vám bude možná tvrdit, že to je holčičí dort, ale uvidíte, slupne vám ho, ani se nestačíte rozkoukat :). A pak? No pak si vzpomeňte, co jsem psala nahoře o těch jahodách a čokoládě.. 🙂
Já tedy smekám! Takhle krásně si vyhrát a udělat tak pracnou dobrůtku – za to by tě měl ten "chlap" na rukou nosit.
mńam!!!
vypadá to skvěle a určitě i tak chutná 🙂 čokoláda a jahoda super kombinace 🙂
Jsi šikovná!! Vypadá to nádherně a ty srdíčka z jahod.. mmm. Jahůdky máme doma – a bohužel extrémně rychle plesniví..ale jelikož jsem lenochod tak je plánuju jen namočit do čokolády. Ale kombinace je to podobná ne? 🙂
[1]: Taky mě za to na rukou nosil a oblizoval se až za ušima. Tak to účel splnilo. 🙂
Jé, mňam, to bych si dala:)) Hlavně ty jahody, už se na ně těšim, ty z obchodů jsou jak rozmixovaný :D.