Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • | Recepty |
  • Co k obědu 🍽️
  • Velikonoční recepty 🐣
Menu

Tuňáková pomazánka 🐟

Zveřejněno v 29.12.202229.12.2022 od teedacz

Rybí pomazánka je největší klasika všech klasik. Všichni jí mají rádi – věřím, že stejně jako já, už od svačin ve školce až po Silvestry u babičky a dědy. Existuje hodně variant jak na ni. Udělala jsem si test a vyzkoušela, co mi chutná nejvíce. Pro mě je to kombinace tuňáka a krémového sýra. Níže najdete i některé další možnosti – s máslem nebo tvarohem. 🧈

Co je potřeba

  • (cca) 160 g tuňáka ve vlastní šťávě v plechovce (dávám buď dvě malé plechovky nebo jednu velikou)
  • čerstvý krémový sýr (Président, Matylda, Lučina…)
  • citronová šťáva
  • plnotučná hořčice
  • sůl a pepř
  • cibule (používám nejraději jarní cibulku, ale dáte to i s klasickou na velmi jemno)

Jak na to

Nakrouhejte si velmi na drobno jednu jarní cibulku. Přidejte k ní do misky sýr (mám dlouhodobě nejlepší zkušenost s President sýrem v té kulaté nádobce), lžíci hořčice a dobře vykapaného nebo vymačkaného tuňáka. Dochuťte solí, pepřem a trochou citronové šťávy a dobře promíchejte vidličkou.

Když jí máznete na rohlík nebo chleba, je skvělé k ní přidat vařené vejce a čerstvá rajčátka. Nádherně se k sobě hodí, je to radost jíst. 🍅

Další verze?

Jsou tři základní typy pomazánky podle základu. Ten může být sýrový, tvarohový nebo máslový. Takové specifikum mezi tím vším je pomazánkové máslo, které někdo dává půl napůl s klasickým. Někde jsem viděla přidávat i taveňáky. To jsem já ovšem nezkoušela. Zkusila jsem si ale tu základní klasiku. Pokud jde o konzistenci, nejlépe mi vychází ta z tvarohu, na chuť je ale nejlepší z krémového sýra. Dávám vždycky raději jarní cibulku, ale běžná je spíš s normální cibulí.

Klasická rybí pomazánka z másla

Co je potřeba:

  • 2x rybičky (sardinky)
  • 150- 200 g změklého másla (záleží také na tom kolik máte rybiček)
  • na velejemno nakrájená cibule
  • cca lžíce hořčice
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva

Na postupu není co vymýšlet, sardinky se slij a nechají vykapat a všechno se smíchá pořádně dohromady a je to.

Rybičková pomazánka z tvarohu

Co je potřeba:

  • 2x rybičky (sardinky nebo tuňák, …)
  • vanička měkkého tvarohu
  • několik lžic bílého jogurtu (podle požadované konzistence)
  • cibule na jemno
  • lžíce hořčice
  • sůl a pepř
  • citronová šťáva

Stejně jako předchozí verze, jen kromě rybiček nechat odkapat i tvaroh. Pak stačí dobře promíchat.

Summary
recipe image
Recipe Name
Tuňáková pomazánka
Author Name
Teeda
Published On
2022-12-29
Preparation Time
10M
Cook Time
5M
Total Time
15M

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory Buchty na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody Jedlé dárky kakao kokos koláč kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev Nepečené cukroví omáčky papriky polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr Sladké pečení snídaně sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce Vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2025 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme