Rybízové muffiny

Rybízové muffiny

Já vím, léto je už téměř pryč a nastupuje sychravý podzim, ale já jsem si kousek léta schovala do mrazáku a teď ho můžu vytahovat jak se mi zlíbí. A mě se rybízu zachtělo právě teď. Tyhle muffiny mají vláčné těsto a mandličky na něm krásně křupou. Nejsou moc sladké, kyselý rybíz tam krásně zapadá.

Co je potřeba:

  • hrnek polohrubé mouky
  • třetina hrnku cukru krystal
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 100 g rozpuštěného másla
  • kelímek (150 g) bílého jogurtu
  • vanilkový extrakt nebo cukr
  • 2 vejce
  • miska rybízu
  • plátky mandlí

Jak to umíchat:

Není s tím žádné pytlení. Smíchám suché suroviny, přidám máslo a jogurt, míchnu a přidám vejce a vanilku. To je vlastně všechno. Do muffinového plechu, buď vymazaného nebo s košíčky či papírem na pečení začnu ládovat těsto. Není ho potřeba moc. Vrchovatou kávovou lžičkou zakryju dno každého kalíšku, a pak na to nasypu stejnou vrchovatou lžičku rybízu (v mém případě mraženého, který jsem si z léta uchovala). Na to přijde zbytek těsta a navrch nasypu další lžičku rybízu a trochu ho prstíkama zatlačím, aby pěkně držel. Každý muffin posypu plátky mandlí a pomalu peču v troubě, dokud nejsou vybarvené. Pak jen zkontroluji špejlí, jestli jsou hotové a nechám vychladnout. Než se do nich pustím, pocukruji jemně moučkovým cukrem.
 
P.S.: Vojta je všude.
Summary
recipe image
Recipe Name
Rybízové muffiny s křupavými mandlemi - rychlý recept
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

10 Replies to “Rybízové muffiny”

  1. Taky mám v mrazáku rybíz, co jsem z něj nestihla uvařit džem a nebo "brusinky". Tohle vypdá velmi lákavě a nijak moc složitě. Zatím jsem používala rybíz jen na kynutou buchtu s drobenkou. To by stálo za pokus. 😀

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *