Já vím, léto je už téměř pryč a nastupuje sychravý podzim, ale já jsem si kousek léta schovala do mrazáku a teď ho můžu vytahovat jak se mi zlíbí. A mě se rybízu zachtělo právě teď. Tyhle muffiny mají vláčné těsto a mandličky na něm krásně křupou. Nejsou moc sladké, kyselý rybíz tam krásně zapadá.
Co je potřeba:
- hrnek polohrubé mouky
- třetina hrnku cukru krystal
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 100 g rozpuštěného másla
- kelímek (150 g) bílého jogurtu
- vanilkový extrakt nebo cukr
- 2 vejce
- miska rybízu
- plátky mandlí
Jak to umíchat:
Není s tím žádné pytlení. Smíchám suché suroviny, přidám máslo a jogurt, míchnu a přidám vejce a vanilku. To je vlastně všechno. Do muffinového plechu, buď vymazaného nebo s košíčky či papírem na pečení začnu ládovat těsto. Není ho potřeba moc. Vrchovatou kávovou lžičkou zakryju dno každého kalíšku, a pak na to nasypu stejnou vrchovatou lžičku rybízu (v mém případě mraženého, který jsem si z léta uchovala). Na to přijde zbytek těsta a navrch nasypu další lžičku rybízu a trochu ho prstíkama zatlačím, aby pěkně držel. Každý muffin posypu plátky mandlí a pomalu peču v troubě, dokud nejsou vybarvené. Pak jen zkontroluji špejlí, jestli jsou hotové a nechám vychladnout. Než se do nich pustím, pocukruji jemně moučkovým cukrem.
P.S.: Vojta je všude.
Summary
Recipe Name
Rybízové muffiny s křupavými mandlemi - rychlý recept
Published On
Average Rating
1 Review(s) Based on
Ňam! Nechceš mi kousek poslat?
Jak tak koukám, Vojta se asi fotí tuze rád 🙂
mňamka! 🙂
Já tak dlouho neměla muffinky!
Rybíz! Je třeba cpát rybíz úplně do všeho! 😀
Krásné muffiny a fotka s Vojtou se opravdu povedla, je skvělej. 🙂
Taky mám v mrazáku rybíz, co jsem z něj nestihla uvařit džem a nebo "brusinky". Tohle vypdá velmi lákavě a nijak moc složitě. Zatím jsem používala rybíz jen na kynutou buchtu s drobenkou. To by stálo za pokus. 😀
Kdyby Ti náhodou někdy kousel zbyl… 😀
[2]: Vojta je hlavně pěknej mizera. Když se snažím něco vyfoti, vleze mi tam. Je to neřád! 🙂
Máme tolik rybízu, že jsem nevěděla, co s ním dělat 🙂 Super nápad, určitě zkusím 🙂