Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Recepty
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • 🍽 Co k obědu
  • 🍰 Dorty
Menu
cuketové rizoto

Cuketové rizoto

Zveřejněno v 23.10.20161.3.2020 od teedacz

Zeleninové, husté, ostré, bylinkové, sladké a barevné. Podzim si žádá dýňové polévky, masité bašty a chutě, které zahřejí a barevně prozáří zašedlé mokré dny. A já dostala cuketu! A ranec paprik. Tak co jiného udělat, než pořádnou mísu zeleninového rizota.

cuketové rizoto

Co je potřeba:

  • cuketa, papriky, rajčata (co máte rádi)
  • sůl, pepř
  • kurkuma, chilli
  • tymián
  • česnek
  • máslo, olivový olej
  • sýr na postrouhání
  • hrnek rýže

Co s tím, aby to bylo dobré:

Jako první si očistím a nakrájím na kousky cuketu a papriky. Vložím do pekáčku, osolím, opepřím a přidám tymián. Celé pokapu olivovým olejem a nechám péct mírně, do změknutí a pěkné barvy.

Cibuli pokrájím a osmahnu na másle s troškou oleje. Přidám rajčata, osmahnu, trochu podliju a dusím do měkka. Osolím, přidám bylinky, posypu kurkumou, mletým chilli a doplním rozdrcenými stroužky česneku. Po chvíli vznikne hustá rajčatová omáčka.

Na másle orestuju rýži, a pak ji zaliju dvěma hrnky horké vody. Osolím a nechám vařit, dokud není na skus.

Do hotové rýže přesunu rajčatovou omáčku, přidám pečenou zeleninu a vše zamíchám. Pak už jen strouhaný sýr. A pokud jste na rýži moc lenoši, s kuskusem je to dobré taky. A s pečenou dýní… 🙂

Užívejte barevný podzim.

A baštěte dobře… 🙂

Summary
recipe image
Recipe Name
Cuketové rizoto
Published On
2016-10-23
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

9 komentářů u „Cuketové rizoto“

  1. Baruschka napsal:
    23.10.2016 (20:10)

    Teda já rizoto moc nemusím a zeleninový už vůbec, ale na tohle jsem dostala chuť 🙂

    Odpovědět
  2. padesatka napsal:
    23.10.2016 (20:32)

    Vypadá báječně, ale teď jsem do sebe poslala rohlík se šunkou, jsem čuně…

    Odpovědět
  3. Bloud. Well Bloud. napsal:
    23.10.2016 (22:27)

    Něco mi tam chybí!:)

    Odpovědět
  4. Teeda napsal:
    23.10.2016 (22:44)

    [3]: Týjo, fakt dumám nad tím, jestli jsem tam něco zapomněla napsat nebo jestli je to jen o bloudí chuti. 😀

    Odpovědět
  5. Čerf napsal:
    24.10.2016 (18:35)

    Čím jsem starší, tím mám rizoto radši, takže recept jistě uplatním, díky.

    Odpovědět
  6. Bloud. Well Bloud. napsal:
    24.10.2016 (21:52)

    [4]: alespoň kuřecí kousky, když nic jinýho!:)

    Odpovědět
  7. Teeda napsal:
    6.11.2016 (16:41)

    [6]: Že mi to nedošlo hned…. MASO!!! 😀

    Odpovědět
  8. Máma napsal:
    13.8.2020 (10:05)

    Jdu na to 🙂

    Odpovědět
    1. teedacz napsal:
      16.8.2020 (18:50)

      Super! Jak se povedlo? 🙂

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory buchta na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody jedlé dárky kakao kokos koláč kuře kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev omáčky papriky pistácie polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr sladké pečení sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2023 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme