Cuketové rizoto

Cuketové rizoto

Zeleninové, husté, ostré, bylinkové, sladké a barevné. Podzim si žádá dýňové polévky, masité bašty a chutě, které zahřejí a barevně prozáří zašedlé mokré dny. A já dostala cuketu! A ranec paprik. Tak co jiného udělat, než pořádnou mísu zeleninového rizota.

Co je potřeba:

  • cuketa, papriky, rajčata (co máte rádi)
  • sůl, pepř
  • kurkuma, chilli
  • tymián
  • česnek
  • máslo, olivový olej
  • sýr na postrouhání
  • hrnek rýže

Co s tím, aby to bylo dobré:

Jako první si očistím a nakrájím na kousky cuketu a papriky. Vložím do pekáčku, osolím, opepřím a přidám tymián. Celé pokapu olivovým olejem a nechám péct mírně, do změknutí a pěkné barvy.

Cibuli pokrájím a osmahnu na másle s troškou oleje. Přidám rajčata, osmahnu, trochu podliju a dusím do měkka. Osolím, přidám bylinky, posypu kurkumou, mletým chilli a doplním rozdrcenými stroužky česneku. Po chvíli vznikne hustá rajčatová omáčka.

Na másle orestuju rýži, a pak ji zaliju dvěma hrnky horké vody. Osolím a nechám vařit, dokud není na skus.

Do hotové rýže přesunu rajčatovou omáčku, přidám pečenou zeleninu a vše zamíchám. Pak už jen strouhaný sýr. A pokud jste na rýži moc lenoši, s kuskusem je to dobré taky. A s pečenou dýní… 🙂

 

Užívejte barevný podzim.

A baštěte dobře… 🙂

7 Replies to “Cuketové rizoto”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *