Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Recepty
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • 🍽 Co k obědu
  • 🍰 Dorty
Menu

Mozzarelové toasty (skoro) podle Dity P.

Zveřejněno v 21.3.20141.1.2021 od teedacz
Spojení čerstvých listů bazalky s chutí mozzarely je lákavé. Ještě více vás to přitahuje, když z křupavé krusty toastu rozpečená mozzarella stéká a táhne se. Lákavé na první pohled. Ale co dál?

Vůbec to nejsou toasty, na které jsem já (a myslím ani většina ostatních) zvyklá. Předně je pro mě překvapení obalovat toast ve vajíčku. Výjimku tvoří sladké francouzské toasty, ale to je pro mě jiná kapitola. Smažit toast v oleji je pro mě zkrátka divné. Babička smažívala chleba v oleji, když dělala topinky a chleba ve vajíčku sice samotný smažíme, ale to jsou pak zase smaženky. Ale toasty? Jsem zmatená…
Nad tímhle receptem jsem se v Ditině kuchařce pozastavila už několikrát. A už ze zadání mi bylo jasné, že budu muset uvedené množství upravit. V předloze se píše, že na toast položíte velký list bazalky, na něj plátek mozzarely a na to zase velký list bazalky. Fór je v tom, že pokud bych to tak udělala (a dovolím si předpokládat, že list bazalky ve velikosti toastového chleba zkrátka neseženu), tak budu mít plochou dobrou polovinu toastu na sucho. Možná to tak bylo zamýšleno. Já nesouhlasím. Proto tedy nepředepisuji na dva toasty jen dva plátky mozzarely a čtyři lístky bazalky…
Co je potřeba na dva toasty:
– 4 plátky toastového chleba
– 4 – 6 tenkých plátků mozzarely
– asi 12 lístků bazalky (do každého toastu na dvě vrstvy)
– vejce
– lžíce mléka
– hladká mouka
– sůl, pepř
– olej na smažení
Jak si s tím poradit:
Na chleba položíme vrstvu z lístků bazalky, plátky mozzarely a znovu bazalku. Mouku smícháme s trochou soli a pepře a naplněný toast v ní obalíme. Vejce rozšleháme s mlékem, trochou soli a pepře a toast ve vajíčku hezky namočíme z obou stran. Do rozpáleného oleje toast vložíme a na mírném plamenu zvolna opékáme do zlatova. Nakonec můžeme jestě posypat trochou soli.
A jaké to je? Mozzarela sama o sobě nemá nijak výraznou chuť, jen vám tak typicky obalí chuťové kornoutky, asi jako ten pocit, když jste před chvilkou pili smetanu. Bazalka to příjemně osvěží, ale stále převažuje chuť toastu ve vajíčku, ve které se touláte a hledáte. A já se vůbec nedokážu rozhodnout, jaké to vlastně bylo. I když, slupla jsem to všechno… 🙂

20 komentářů u „Mozzarelové toasty (skoro) podle Dity P.“

  1. Mrs.Free napsal:
    21.3.2014 (12:50)

    :OO to vypadá velice lákavě (dělá mi to chutě) :DD

    Odpovědět
  2. PaPája napsal:
    21.3.2014 (17:31)

    Po delší odmlce se ozývám :-).

    Odpovědět
  3. Magdaléna napsal:
    21.3.2014 (17:48)

    Aj aj… 🙂 Druhý recept a první, u kterýho se mi smazaly fotky 😀 Mně to chutnalo, ale moc si nevím rady s tím, kdy to jíst… Většinou mám buď chuť na toust, nebo na smaženky 😀 ale bylo to dobrý, o tom žádná 🙂

    Odpovědět
  4. Čivava napsal:
    21.3.2014 (19:17)

    Recept musím zkusit. Já dělám z mozzareli jednoduché toasty (mozzarela, šunka a bazalka), používám na domácí pizzu nebo dělám jednoduchý salát Caprese. Samotná mi připadá hodně mdlá, ale do jídel je super 🙂

    Odpovědět
  5. Bloud. Well Bloud. napsal:
    21.3.2014 (21:55)

    Jak se to stane, že vypadají tak křupavě? To chci taky 🙂

    Odpovědět
  6. vencisak napsal:
    22.3.2014 (9:35)

    Mňam, spíš vypadají jako chleba ve vajičku. To jsem vždycky zbožňoval. 🙂

    Odpovědět
  7. vencisak napsal:
    22.3.2014 (9:36)

    [6]: Aha, to je takovej vytunningovanej chleba ve vajíčku. 🙂

    Odpovědět
  8. (pseudoumelkyňa) Mavis napsal:
    23.3.2014 (11:41)

    Hmm, práve si mi pripomenula, ako strašne dlho som nijaký toasty nemala! 🙂 Určite to napravím, spoločne s mozzarelovou, a to presne podľa tohto receptu 🙂 Zase raz ďakujem za úžasnú lahôdku 🙂

    Odpovědět
  9. Ruby napsal:
    23.3.2014 (19:33)

    Vypadá to fantasticky ! 🙂 Dělá to velké chutě 😀 Nerada chutnám nové věci, ale tohle vypadá vážně chuťově ! 🙂 Jsem zvyklá no toasty ze salámu, sýru a kečupu udělané v toastovači ! 🙂 Vypadá to vážně zajímavě 🙂

    Odpovědět
  10. Michelle napsal:
    24.3.2014 (18:13)

    Na fotce to vypadá skvěle. Ale teda že bych toužila po toustu ve vajíčku (ať už s mozzarelou nebo s čímkoliv jiným) se asi říct nedá. Ale! zkusím to 😀

    Odpovědět
  11. David napsal:
    24.3.2014 (19:05)

    To musí být lahoda. 🙂

    Odpovědět
  12. Ježurka napsal:
    25.3.2014 (14:55)

    Mňam, vypadá to skvěle, jsi šikovná, upravila sis to dobře!

    Odpovědět
  13. eazi napsal:
    25.3.2014 (17:02)

    Toust ve vajíčku vidím taky poprvý, ale vypadá to krásně. 🙂

    Odpovědět
  14. Lenin napsal:
    26.3.2014 (16:22)

    To si musím udělat! Všechno v čem je mozzarela je totiž božský a superskvělý. Dlabu jí jak jabka. Je čas na změnu! 😀

    Odpovědět
  15. stuprum napsal:
    27.3.2014 (12:58)

    Mňam, sbíhají se chutě.

    Odpovědět
  16. Bev napsal:
    27.3.2014 (14:17)

    Vypadá to velmi lákavě a zajímavě.:)

    Odpovědět
  17. Laleh Maro napsal:
    4.4.2014 (20:17)

    veľmi zvláštna kombinácia, ale vyzerá to hrozne chutne…že by som sa inšpirovala? 😀

    Odpovědět
  18. Iris napsal:
    4.5.2014 (12:35)

    sbíhají se mně sliny, asi vyzkouším

    Odpovědět
  19. Livien napsal:
    22.6.2014 (23:03)

    Tvá reakce zní poměrně rozpačitě, ale na obrázku vypadají skutečně krásně! 🙂

    Odpovědět
  20. Teeda napsal:
    22.6.2014 (23:11)

    [19]: Ach ano.. byla jsem z nich trochu zmatená. Nebylo to vůbec špatné, jen pro mě velmi nezvyklé. 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory buchta na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody jedlé dárky kakao kokos koláč kuře kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev omáčky papriky pistácie polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr sladké pečení sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2023 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme