Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Recepty
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • 🍽 Co k obědu
  • 🍰 Dorty
Menu

Lívance s borůvkami

Zveřejněno v 26.7.2013 od teedacz
U nás se dělají klasické kynuté lívance s droždím. Nikdy to nebylo jinak. Jenže. Dneska ráno jsem vstala a moje chutě byly nesnesitelně dotěrné. Doma ani kousek droždí a přece taková chuť na lívance. A tak jsem začala hledat recept na lívance s kypřícím práškem a doufala, že budou stejně dobré jako rychlé. Nakonec jsem si stvořila recept, který vychází z kombinace tří podobných internetových a dvou z tištěné kuchařky. Upravila jsem si poměry, ubrala či přidala ingredience a moje labužnická snídaně byla na světě. Mohu se zaručit, že neodoláte. 🙂

Co je potřeba:
(asi tři lívance)
– 3 lžíce rozpuštěného másla (někdo dává olej)
– 150 ml mléka
– 1 vejce
– 100 g hladké mouky
– lžíce cukru
– pár špetek soli
– dvě lžičky kypřícího prášku
– máslo na opečení
– šlehačka/smetana ke šlehání
– borůvky
– moučkový cukr
Jak to umíchat, aby to bylo dobré:
Ušleháme máslo, mléko a vejce, přisypeme mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva. Důkladně prošleháme metličkou a necháme chvilku stát.
Na pánvi si rozehřeju máslo a zvolna opékám z jedné a pak z druhé strany do zlatova.
Ještě na teplé navrstvím ušlehanou šlehačku, borůvky a popráším cukrem.
Hmm… jen já, moje borůvková snídaně a ledové kakao. Nejde nemilovat léto! 🙂

8 komentářů u „Lívance s borůvkami“

  1. untrue.blog.cz | Elizabeth. napsal:
    28.7.2013 (11:26)

    Mňam vypadá to moc dobře lívance jsem nejedla jen palačinky 😀 navíc nevím, kde bych teď sehnala borůvky krom trhu, tak je to celkem drahý

    Odpovědět
  2. Magdaléna napsal:
    28.7.2013 (18:22)

    Týý jo! 🙂 lívance bez droždí… To by pro mě znamenalo třeba i o 2 hodiny práce míň… to je dost revoluční! To musím zkusit 🙂

    Odpovědět
  3. Teeda napsal:
    29.7.2013 (2:03)

    [1]: Tak já je mám od známe, ručně nasbírané.. koupit bych je asi nešla.. 🙂

    Odpovědět
  4. terezka66 napsal:
    30.7.2013 (15:49)

    Vypadá to naprosto luxusně a ty fotky jsou dokonalé, mám na to ještě větší chuť 🙂 Šikulka 🙂

    Odpovědět
  5. Metztli napsal:
    31.7.2013 (12:05)

    a teď jsem na ně dostala strašlivě šíleně neutuchající chuť 😀 sakra 😀 tuším, že zítřejší snídaně je jasná 😀

    Odpovědět
  6. Infinity napsal:
    1.8.2013 (23:09)

    Vypadá to tak chutně, že bych se teď hned nejradši do toho zakousla. 🙂

    Odpovědět
  7. Teeda napsal:
    2.8.2013 (0:58)

    [4]: Chutnalo to stejně jako to vypadalo. Teď když na to koukám, hned bych to zopakovala, ale už nemám borůvky, tak mám smolíka.. 🙂

    Odpovědět
  8. Sentencia napsal:
    6.8.2013 (10:05)

    ňami ňami… děláš mi chutě 🙂 lívance jsem už nedělala x let, takže se do nich určitě brzy pustím 🙂

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory buchta na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody jedlé dárky kakao kokos koláč kuře kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev omáčky papriky pistácie polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr sladké pečení sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2023 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme