Venku dneska je tak sychravo, že by ani psa nevyhnal a teplá deka mě přemluvila, ať školu dneska nechám svému osudu. A tak jsem se, jako pravý lajdák a nezbedník, zůstala válet doma se skvělou knihou. Protože u deky a knihy mi trochu chyběl horký čaj, podnikla jsem cestu do kuchyně. Když jsem do zlatavého černého čaje s citronem lžičkou kapala táhnoucí se med, dostala jsem chutě. Medové chutě. Stačila chvilka a v troubě mi zlátla dobrota…
Co je potřeba:
- kuřecí křidýlka
- tymián a oregano
- sůl, pepř
- olivový olej
- máslo
- med
- pokud se nechystáte dělat venku na grilu nebo jako párty zob, tak se bude hodit příloha, třeba rýže
Jak to uvařit:
Křidýlka si opláchnu vodou, osuším je a pokapu olejem. Pak je osolím, opepřím a posypu mým oblíbeným tymiánem a oreganem. Všechno koření do křidýlek vemnu, a pak je uložím do zapékací mísy.
Podliju je troškou vody, pokladu máslem a zavřené nechám 30 minut péct. Po hodině odkryji, křidýlka otočím spodní stranou nahoru a potřu důkladně medem. Nechám péct na krásnou barvu.
Zlatavá křidýlka otočím a zase potřu důkladně medem. Nechám zlátnout i z druhé strany.
Když je maso zlatavé a rozpadá se, nakladu ho na přichystanou rýži, zaliji vypečenou šťávou s medem a posypu čerstvým tymiánem.
Odnesu si to celé s dalším čajíkem do pelechu a posměju se těm, co se dneska vlekli do školy. 🙂
Jak to jen děláš, že i "ulepené masíčko" vypadá na fotce lákavě 🙂
To vypadá fantasticky! Jenom ta doba pečení, není hodina a půl moc dlouho na křidýlka?
[1]: No přeci protože je lákavé i ve skutečnosti. 🙂
Vypadá to krásně! Jen jestli to není klamavá reklama: Říkáš "kuře na medu", ale na pohled to vypadá spíš jako "med na kuřeti" 🙂
To se dělá? Dělat takový chutě ubohýmu studentíkovi bez svačiny a před obědem?!
[4]: A je to tak. Jsem nezbedník. Je to med na kuřeti. Ale myslím, že v kuchařské hantýrce se tyto nedostatky odpouštějí.. 😀
takhle udělaná křidélka mám hrozně ráda grilovaná, ale v tomhle počasí je super i tahle pečená varianta. už dlouho jsem ji neměla, takže díky za inspiraci, brzy si ji ukuchtím 🙂
Ňám!