Kuřecí křidýlka na medu

Venku dneska je tak sychravo, že by ani psa nevyhnal a teplá deka mě přemluvila, ať školu dneska nechám svému osudu. A tak jsem se, jako pravý lajdák a nezbedník, zůstala válet doma se skvělou knihou. Protože u deky a knihy mi trochu chyběl horký čaj, podnikla jsem cestu do kuchyně. Když jsem do zlatavého černého čaje s citronem lžičkou kapala táhnoucí se med, dostala jsem chutě. Medové chutě. Stačila chvilka a v troubě mi zlátla dobrota…

Co je potřeba:
– kuřecí křidýlka
– tymián, sůl, pepř
– olivový olej
– máslo
– med
– rýže
Jak to uvařit:
Křidýlka si opláchnu vodou, osuším je a pokapu olejem. Pak je osolím, opepřím a posypu mým oblíbeným tymiánem a oreganem. Všechno koření do křidýlek vemnu, a pak je uložím do zapékací mísy. Podliju je troškou vody, pokladu máslem a zavřené nechám hodinu péct.
Po hodině odkryji, křidýlka otočím spodní stranou nahoru a potřu důkladně medem. Nechám půl hodinky péct. Zlatavá křidýlka otočím a zase potřu důkladně medem. Nechám zlátnout i z druhé strany a mezitím si nechám vařit ve slané vodě rýži.
Když je maso zlatavé a rozpadá se, nakladu ho na hotovou rýži, zaliji vypečenou šťávou s medem a posypu čerstvým tymiánem.
Odnesu si to celé s dalším čajíkem do pelechu
a směju se těm, co se dneska vlekli do školy…
A taková jsem já zlá a škodolibá osoba. 🙂

About The Author

8 thoughts on “Kuřecí křidýlka na medu

  1. Vypadá to krásně! Jen jestli to není klamavá reklama: Říkáš "kuře na medu", ale na pohled to vypadá spíš jako "med na kuřeti" 🙂

  2. takhle udělaná křidélka mám hrozně ráda grilovaná, ale v tomhle počasí je super i tahle pečená varianta. už dlouho jsem ji neměla, takže díky za inspiraci, brzy si ji ukuchtím 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *