Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Recepty
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • 🍽 Co k obědu
  • 🍰 Dorty
Menu

Kuřecí křidýlka na medu

Zveřejněno v 18.11.201331.12.2022 od teedacz

Venku dneska je tak sychravo, že by ani psa nevyhnal a teplá deka mě přemluvila, ať školu dneska nechám svému osudu. A tak jsem se, jako pravý lajdák a nezbedník, zůstala válet doma se skvělou knihou. Protože u deky a knihy mi trochu chyběl horký čaj, podnikla jsem cestu do kuchyně. Když jsem do zlatavého černého čaje s citronem lžičkou kapala táhnoucí se med, dostala jsem chutě. Medové chutě. Stačila chvilka a v troubě mi zlátla dobrota…

Co je potřeba:

  • kuřecí křidýlka
  • tymián a oregano
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • máslo
  • med
  • pokud se nechystáte dělat venku na grilu nebo jako párty zob, tak se bude hodit příloha, třeba rýže  

Jak to uvařit:  

Křidýlka si opláchnu vodou, osuším je a pokapu olejem. Pak je osolím, opepřím a posypu mým oblíbeným tymiánem a oreganem. Všechno koření do křidýlek vemnu, a pak je uložím do zapékací mísy.

Podliju je troškou vody, pokladu máslem a zavřené nechám 30 minut péct. Po hodině odkryji, křidýlka otočím spodní stranou nahoru a potřu důkladně medem. Nechám péct na krásnou barvu.

Zlatavá křidýlka otočím a zase potřu důkladně medem. Nechám zlátnout i z druhé strany.

Když je maso zlatavé a rozpadá se, nakladu ho na přichystanou rýži, zaliji vypečenou šťávou s medem a posypu čerstvým tymiánem.

Odnesu si to celé s dalším čajíkem do pelechu a posměju se těm, co se dneska vlekli do školy. 🙂

8 komentářů u „Kuřecí křidýlka na medu“

  1. Magdaléna napsal:
    18.11.2013 (17:47)

    Jak to jen děláš, že i "ulepené masíčko" vypadá na fotce lákavě 🙂

    Odpovědět
  2. Vendy napsal:
    18.11.2013 (20:34)

    To vypadá fantasticky! Jenom ta doba pečení, není hodina a půl moc dlouho na křidýlka?

    Odpovědět
  3. Teeda napsal:
    18.11.2013 (21:30)

    [1]: No přeci protože je lákavé i ve skutečnosti. 🙂

    Odpovědět
  4. Čerf napsal:
    18.11.2013 (21:59)

    Vypadá to krásně! Jen jestli to není klamavá reklama: Říkáš "kuře na medu", ale na pohled to vypadá spíš jako "med na kuřeti" 🙂

    Odpovědět
  5. eazi napsal:
    19.11.2013 (10:04)

    To se dělá? Dělat takový chutě ubohýmu studentíkovi bez svačiny a před obědem?!

    Odpovědět
  6. Teeda napsal:
    20.11.2013 (16:32)

    [4]: A je to tak. Jsem nezbedník. Je to med na kuřeti. Ale myslím, že v kuchařské hantýrce se tyto nedostatky odpouštějí.. 😀

    Odpovědět
  7. Sentencia napsal:
    24.11.2013 (16:24)

    takhle udělaná křidélka mám hrozně ráda grilovaná, ale v tomhle počasí je super i tahle pečená varianta. už dlouho jsem ji neměla, takže díky za inspiraci, brzy si ji ukuchtím 🙂

    Odpovědět
  8. Puff napsal:
    1.12.2013 (20:38)

    Ňám!

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory buchta na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody jedlé dárky kakao kokos koláč kuře kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev omáčky papriky pistácie polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr sladké pečení sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2023 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme