Pekla jsem ho jako součást většího dortu o třech korpusech. Je ale o tolik jiný než jsem u korpusů zvyklá, že zaslouží samostatný recept. Není to takový ten klasický suchý kakaový piškot. Je to velmi vláčné a vlhké těsto, hodně tmavé a hutné.
Chuťově je sám o sobě skvělý. Nechala jsem ho péct na horkovzduch a větráček mi ho nafoukal při vybíhání do jedné strany a tak jsem si ho musela seříznou na rovinku. Všechny odkrojky jsem ale snědla jen tak samotné. Opravdu výborné těsto. 🙂 Každopádně doporučuji péct bez větráčku, minimálně na počátku, aby jste měli korpus v rovince.
Co je potřeba:
- 100 g hladké mouky
- 180 g krystalového cukru
- 50 g holandského kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 50 ml oleje
- 1 vejce
- 120 g podmáslí
- 115 ml čerstvé kávy, trochu vychladlé
Jak na to:
Nejjednodušší recept na korpus. Smíchejte prosátou mouku, kakao, sodu, prášek do pečiva. Přidejte sukr a sůl. Sypké suroviny si promíchejte. V jiné misce si promíchejte podmáslí, olej a vejce a pak přimíchejte k sypkým surovinám. Nakonec přidejte kávu a promíchejte do hladka.
Bude se vám to zdát tekuté, ale není se čeho bát, tak to má být.
Vylijte do papírem vyložené formy a pečte na na 180 stupňů dokud nebude korpus pevný a špejle po vpichu bez drobečků.