Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Recepty
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • 🍽 Co k obědu
  • 🍰 Dorty
Menu
kakaové rohlíčky - vánoční cukroví

Kakaové rohlíčky

Zveřejněno v 18.12.20144.12.2021 od teedacz

Ke každému Jing by mělo existovat jeho Jang. Stejně tak se stalo zvykem, že když už máte rohlíčky vanilkové, doplnit je těmi kakaovými je jen otázka vyváženého talíře a chutí. Dělávala jsem trochu jiné, ale pak jsem vyzkoušela tenhle recept a bylo jasné, že se s ním už nerozloučím. Troufám si říct, že nebudete schopni udělat rozhodnutí, které máte radši. Tmavé nebo světlé? Vanilka nebo kakao?

kakaové rohlíčky - vánoční cukroví

Co je potřeba:

(asi dva plechy, ale doporučuji udělat rovnou čtyři)

  • 180 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 125 g másla
  • lžíce rumu
  • 2 lžíce kakaa

* vanilkový moučkový cukr na posypání

Co s tím:

Smíchám všechny suché suroviny a přidám máslo nakrájené na kostičky a rum. Uhnětu pečlivě těsto a na chvilku ho dám do lednice ve fólii odležet. Pak už jen tvaruju rohlíčky a skládám je na plech vyložený pečícím papírem. Pečou se ve vyhřáté troubě asi 10 minut. Jakmile jsou pevné, jsou hotové. Ještě teplé je zasypte cukrem.

Přeju ty nejlepší kakaové Vánoce. 🙂 ❄

Summary
recipe image
Recipe Name
Kakaové rohlíčky - vánoční cukroví
Published On
2014-12-18
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

14 komentářů u „Kakaové rohlíčky“

  1. Tucka napsal:
    18.12.2014 (22:15)

    Jak to děláš, aby měly ty rohlíčky tak krásný tvar? 🙂

    Odpovědět
  2. Teeda napsal:
    19.12.2014 (1:47)

    [1]: No.. já nevím. 😀 Prostě nejdřív z těsta vyválím hromadu kuliček. Tak se dobře porovná, jestli je to stejné množství těsta, jestli jsou kuličky stejně velký. No a pak už to jen beru do dlaně a, jako dítě modelínu, párkrát poroluju, uprostřed trochu tlutější, konce spíš do špičky a na papír položím zahnutý. Ony se pečením zbuclatí a vypadají pak takhle. 🙂

    Odpovědět
  3. Tucka napsal:
    19.12.2014 (6:22)

    [2]: Aha, my s mámou vyválíme dlouhou nudli a pak ji rozřežeme 🙂 Příště to zkusíme asi takhle, i když je to pracnější 😀

    Odpovědět
  4. Niké Storch napsal:
    19.12.2014 (10:42)

    Vypadají moc chutně! 😉

    Odpovědět
  5. Terka napsal:
    19.12.2014 (10:51)

    To se mi moc líbí, pokusím se to prosadit, abychom to mohli upéct. 🙂

    Odpovědět
  6. Cler napsal:
    19.12.2014 (13:09)

    Zbožňuju kakao, takže příští rok pečeme 😀

    Odpovědět
  7. stuprum napsal:
    21.12.2014 (16:47)

    Neuvěřitelné, jak jsi mě navnadila. 😀

    Odpovědět
  8. | Zia | dreamly | napsal:
    22.12.2014 (12:57)

    Krásně tvarované, to mi takové hezké nemáme 😀 😀 Vypadají zajímavě, možná by jsme někdy mohli zkusit :3

    Odpovědět
  9. Magdaléna napsal:
    22.12.2014 (14:41)

    Jé, podobné má v knížce i Florentýna 🙂 Vždcky se mi líbily (a upřímně – hnědé cukroví u mě vede před světlým 🙂 )

    Odpovědět
  10. Joina napsal:
    22.12.2014 (19:11)

    Ty musí chutnat určitě výtečně :)třeba je stihnu ještě udělat 🙂

    Odpovědět
  11. Teeda napsal:
    23.12.2014 (2:23)

    [9]: Já na to koukala taky. Zajímalo by mě odkud m recept, jestli ho třeba nemáme ze stejného zdroje. A tak se mi zdá že tam toho má málo. to jí snad nemůže vyjít ani na jeden plech…a to je vážně vážně málo. 😀

    Odpovědět
  12. Bev napsal:
    14.1.2015 (9:33)

    Z kakaového dělám sádlové koláčky a išlské a kakaové ořechy, ale přiznám se, že je nepeču moc ráda, protože nikdy nepoznám kdy už jsou upečené a kdy připečené. Letos jsem ovšem pohořela i u klasických rohlíčků, nemohla jsem zaboha spojit těsto a tak jsem přidala tuku, docela hodně, což se nakonec projevilo na tvaru, neměli jsme rohlíčky ale pořádné rohlíky. Zajímavé je, že zmizely jako první společně s lineckým. 🙂

    Odpovědět
  13. Van Vendy napsal:
    11.2.2015 (12:10)

    [12]: Bev, při pečení na plech přidej jeden kousek normálního světlého, stačí jen splácnutá placička. Na tom kousku uvidíš, jak se peče a kdy je třeba plech vytáhnout…

    Odpovědět
  14. Bev napsal:
    13.2.2015 (13:00)

    [13]:Páni, ty jsi hlavička, dík za tip.:)

    Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory buchta na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody jedlé dárky kakao kokos koláč kuře kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev omáčky papriky pistácie polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr sladké pečení sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2023 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme