Přejdi na obsah

Teeda

když jde člověk stále rovně, daleko nedojde

Menu
  • Myšlenky
  • Knihy
  • Toulky
  • Kdo
  • | Recepty |
  • Co k obědu 🍽️
  • Velikonoční recepty 🐣
Menu

Chilli Con Carne

Zveřejněno v 7.3.20216.6.2022 od teedacz

Velký hrnec, o kterém si myslíte, že vydrží na pár dní. Ale nevydrží. Je to poměrně žravá věc a oblíbená, protože uvařit hrnec čili je celkem jednoduchá a bezpracná záležitost.

Co je potřeba

  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 3-4 stroužky česneku
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 500 ml vývaru
  • 2 plechovky krájených rajčat
  • rajčatový protlak (ta malá plechovka 80 g nebo dvě vrchovaté lžíce)
  • 2 plechovky tmavých fazolí
  • 1 plechovka kukuřice
  • majoránka, sůl, pepř
  • 1 chilli paprička (nebo víc, kolik snesete 🙂 )
  • lžíce sladké mleté papriky
  • lžíce římského kmínu
  • lžíce cukru
  • tmavá čokoláda
  • libovolně – koriandr na posypání

Jak na to

Cibuli nakrájejte na kostičky, papriku očistěte a také najkrájejte na malé kousky. Česnek pokrájete na drobno. 

Na v hrnci s olejem osmahněte cibuli do měkka. Mezi tím si vedle na pánvi na troše oleje osmahněte maso do zlatova. Posolte, opepřete, posypte majoránkou. 

Do základu cibule hoďte pokrájenou papriku a po chvíli zasypte česnekem, mletou paprikou, římským kmínem a nadrobnou pokrájenou polovinou chilli papričky. Pak přidejte osmahnuté maso a promíchejte s kořením.

Přidejte rajčata, protlak a lžíci cukru. Promíchejte a přilijte vývar podle potřebné hustoty. Většinou přidám polovinu a pak dolévám průběžně, abych měla správnnou konzistenci po odvaření.

Celé to promíchejte, nechte pod pokličkou a na co nejmírnějším plameni si nechte klidně hodinku pracovat. Sem tam to zkontrolujte.

Na závěr přidejte obě plechovky s fazolemi a plechovku kukuřice. 🌽Promíchejte, nechte prohřát a ochutnejte jestli není potřeba dosolit a do pepřit. V tento moment přihoďte i pár kousků hořké čokolády.

🌶 Testujte pálivost. Jestli je to příjemně pikantní, tak je to akorát. Pokud ne, pokrájejte zbytek papričky a dochucujte, aby vám sedělo. Můžete nechat i méně ostré a pokrájené chilli servírovat tak, aby si posypal přidal kolik má chuť. Na vrch je také skvělé posypat trochou čerstvého koriandu pokud ho máte. Pokud ne, tak nevadí. 🙂

Jíme samotné nebo s chlebem. Hodí se třeba i rýže.

Další nápady na oběd? 🍽 >>>

Summary
recipe image
Recipe Name
Recept na Chilli Con Carne
Published On
2021-03-07
Preparation Time
10M
Cook Time
1H
Total Time
1H30M

2 komentáře u „Chilli Con Carne“

  1. MAGDALÉNA napsal:
    16.3.2021 (20:31)

    To vypadá skvěle, podobné vari kamarád, jen tu konzervu už kupuje jako hotovou směs.

    Odpovědět
    1. teedacz napsal:
      19.3.2021 (9:01)

      Počkej, jakože koupí celé chilli con carne v plechovce a jen to doplní masem? Ani jsem nevěděla, že to jde. 😀

      Odpovědět

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Teeda

Je to zábava, terapie a hlavně kousek života.

Kdyby něco, tak kontakt najdete tady >>>

Kromě toho, že vařím, cestuju a dumám o světě…

…také moc ráda fotím na analog  🎞#ZeniTe

…a v tom reálném životě je mojí doménou SEO. 🔎 #SEO-Terka

Štítky

brambory Buchty na plech Co k obědu Co k večeři cuketa dort jahody Jedlé dárky kakao kokos koláč kynuté těsto maliny mascarpone maso mrkev Nepečené cukroví omáčky papriky polévky Pomazánka Párty Přílohy rajčata Recepty bez masa Ryby rýže salát Silvestr Sladké pečení snídaně sníh tipy na výlet po Česku Tipy na čtení tuňák tvaroh těstoviny Velikonoce Vánoce Vánoční cukroví zelenina čokoláda čočka Šumava švestky

Na film

Pokud byste si rádi zalistovali mým analogovým světem točícím se kolem starého Zenitu E stačí klik SEM a jste tam…

© 2025 Teeda | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme